Del 1 - Starwalker

Båten stannar till. Jag vaknar och gäspar stort för att sedan kolla ut över land. Jag ser en stor brygga med massa folk som går runt och försöker förtöja den stora båten jag kom hit i. Moorland, så hette visst stället som jag skall bo på under sommaren. Jag har hört att ön är magisk men det är troligtvis bara legender. Jag ställer mig upp och tittar på mobien. 13.45 båten va i tid. Mina väskor slänger jag upp på ryggen och sedan går jag ner till bryggan. Väl i land så ser jag en liten rund gubbe stå o vika till mig. ”Hej!” ropar han. ”Hej” svarar jag tillbaka och går fram till honom. ”Det är Gabirella va?” frågar han och ser väldigt glad ut. ”Jo, det är jag” säger jag och ler tillbaka. ” Välkommen till Jorvik! Jag heter Thomas, Gick resan bra?” säger han och ger mig en kram. ”Tack så mycket, jo resan gick bra” säger jag och kramar tillbaka. Vi går tillsammans till hans bil och pratar om Moorland stallet, där jag kommer att bo under sommaren. Han berättar att han har en son som heter Justin och tillsammans med honom driver de Moorland stallet, Jorviks populäraste stall. Vi sätter oss i Thomas bil och åker upp till stallet.

Framme vid stallet, ser jag en kille med brunt hår som står och borstar på den häftigaste hästen jag har sett. Den är svart och har vit man. Inte visste jag att det var möjligt. ”Hej, det är jag som är Justin! Du måste vara Gabriella” säger killen när jag har hoppat ur bilen. ”Hej, ja det är jag som är Garbiella” säger jag och skakar hand med honom. ”Välkommen till Moorland stallet” Justin ser väldigt stolt ut när han presenterar mig för stället.  ”Tack så mycket, vad många hästar ni har här” säger jag tillbaka och ser fascinerat på den svarta hästen. ”Jo, vi har ganska många här, men alla är inte häst just nu. Vi har tur ridning så 15 hästar är ute just nu.” ”Oj, det va inte dåligt” säger jag och Justin berättar vidare. ”Jo, föresten” säger han, ”Jag måste visa dig till din häst som du skall ha”. Jag nickar och hoppas att det är en snäll häst jag kommer få.

 Vi går upp till stallet och självklart så glider min mobil ut fickan och trillar ner på stallbacken. Jag börjer mig ner för att ta upp den och ser i ögonvrån Justin komma med en häst. ”Det här är Starwalker” säger han och jag tittar upp på hästen. Det är den svarta med vit man. ”Wow, Vad vacker han är” säger jag och klappar han på mulen försiktigt. ”Ja, han har lite speciell färg” säger justin och klappar Starwalker på ryggen. ”Han va mobbad när han var liten av de andra hästarna så han är uppvuxen med människor, han är hur snäll som helst”. Jag tittar länge på hästen. Han har lite ärr i pälsen efter sparkar och bitmärken från hans uppväxt. Jag tycker synd om honom. ”Så vad säger du?” frågar Justin och ser på mig. ”Han är perfekt!” säger jag och tar tyglarna. ”Du kan få ta en prov tur om du vill”. Det vill jag gärna. Jag ställer ner väskorna och Justin hämtar en hjälm från stallet. ”Denna passar nog” säger han o sätter den på mitt huvud. ”Tack!” Jag hoppar upp på Starwalker barbacka och känner värmen från hästryggen.  Jag skänklar på och han skrittar iväg försiktigt och lugnt. ”Kom tillbaka om en time” ropar Justin efter oss och jag höjer handen för att visa att jag hörde. 

Fortsättning följer....

 

Vad tycker just du? Komentera och berätta!

Vi ses på Jorvik!!


isabella skydawn

Den e ju ass bra!!! (ursäkta språket) ett ord: MER!!! :D

Svar: Tack :D Jag håller på med del 2 :D
Gabriella Winterknight

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: