Onsdags uppdatering - Jul tema

Julen är på intåg i Jorvik!


Hej allihopa!
Det är mycket som ska göras inför julen på Jorvik och i vanlig ordning börjar julbestyren redan nu! Meteorologerna på Jorvik lovar en vit jul, men de har hört att den kommer lite sent i år...

Juluppdrag i Silverglade:
- Jul är något som alla på Jorvik fullkomligt älskar. Men för att få en så bra jul som möjligt så är det mycket som ska falla på plats och Rådsman i Silvergladebyn behöver hjälp med det traditionella julstöket i år igen! För att kunna göra juluppdragen måste du vara Star Rider och i level 5 eller mer.

Juluppdrag i Jarlaheim:
- Julen kommer självklart också till Jarlaheim! Rid till torget i Jarlaheim och prata med Jultomten...
 
Ho ho ho...
 
Julönskningar:
- Några av juluppdragen kommer ge dig "Julönskningar" som tack för hjälpen! Dessa Julönskningar kan du byta mot slumpmässiga julklappar hos Jultomten i Jarlaheim. Du kommer kunna få samma julklapp flera gånger av Jultomten då det är helt slumpmässigt vad han ger dig. Det finns runt 50 olika julklappar i säcken!

Såhär funkar det:
    • En Julönskning byts hos Jultomten mot en slumpmässig julklapp!
    • Tre Julfragment blir en Julönskning som sedan kan bytas hos Jultomten mot en slumpmässig julklapp!
    • För att kunna genomföra ett byta med Julönskningar eller julfragment måste de föremålen som bytet kräver finnas i din ryggsäck. Man kan alltså inte förvara dem i mitt stall när man ska göra bytet.
  • Du måste vara Star Rider och ha spelat så långt att du kan ta dig till Jarlaheim för att kunna byta in dina Julönskningar mot julklappar hos Jultomten.
Julkul!
 
Dagliga julbestyr:
- När du har gjort de juluppdrag som finns i Jarlaheim så börjar de dagliga julbestyren! Dessa ger också Julfragment och Julönskningar! De dagliga julbestyren kommer öka vecka för vecka ju närmre jul vi kommer.

Julbutiker:
- Julbutiker har öppnat upp i Moorlandstallet, Silvergladebyn, Västkobbens Fiskeby och i Jarlaheim! Rid och kolla in de härliga Julkläderna och utrustningen! För varje vecka som går kommer nya kläder och utrustning läggas till.

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget.Del 1 - Starwalker

Båten stannar till. Jag vaknar och gäspar stort för att sedan kolla ut över land. Jag ser en stor brygga med massa folk som går runt och försöker förtöja den stora båten jag kom hit i. Moorland, så hette visst stället som jag skall bo på under sommaren. Jag har hört att ön är magisk men det är troligtvis bara legender. Jag ställer mig upp och tittar på mobien. 13.45 båten va i tid. Mina väskor slänger jag upp på ryggen och sedan går jag ner till bryggan. Väl i land så ser jag en liten rund gubbe stå o vika till mig. ”Hej!” ropar han. ”Hej” svarar jag tillbaka och går fram till honom. ”Det är Gabirella va?” frågar han och ser väldigt glad ut. ”Jo, det är jag” säger jag och ler tillbaka. ” Välkommen till Jorvik! Jag heter Thomas, Gick resan bra?” säger han och ger mig en kram. ”Tack så mycket, jo resan gick bra” säger jag och kramar tillbaka. Vi går tillsammans till hans bil och pratar om Moorland stallet, där jag kommer att bo under sommaren. Han berättar att han har en son som heter Justin och tillsammans med honom driver de Moorland stallet, Jorviks populäraste stall. Vi sätter oss i Thomas bil och åker upp till stallet.

Framme vid stallet, ser jag en kille med brunt hår som står och borstar på den häftigaste hästen jag har sett. Den är svart och har vit man. Inte visste jag att det var möjligt. ”Hej, det är jag som är Justin! Du måste vara Gabriella” säger killen när jag har hoppat ur bilen. ”Hej, ja det är jag som är Garbiella” säger jag och skakar hand med honom. ”Välkommen till Moorland stallet” Justin ser väldigt stolt ut när han presenterar mig för stället.  ”Tack så mycket, vad många hästar ni har här” säger jag tillbaka och ser fascinerat på den svarta hästen. ”Jo, vi har ganska många här, men alla är inte häst just nu. Vi har tur ridning så 15 hästar är ute just nu.” ”Oj, det va inte dåligt” säger jag och Justin berättar vidare. ”Jo, föresten” säger han, ”Jag måste visa dig till din häst som du skall ha”. Jag nickar och hoppas att det är en snäll häst jag kommer få.

 Vi går upp till stallet och självklart så glider min mobil ut fickan och trillar ner på stallbacken. Jag börjer mig ner för att ta upp den och ser i ögonvrån Justin komma med en häst. ”Det här är Starwalker” säger han och jag tittar upp på hästen. Det är den svarta med vit man. ”Wow, Vad vacker han är” säger jag och klappar han på mulen försiktigt. ”Ja, han har lite speciell färg” säger justin och klappar Starwalker på ryggen. ”Han va mobbad när han var liten av de andra hästarna så han är uppvuxen med människor, han är hur snäll som helst”. Jag tittar länge på hästen. Han har lite ärr i pälsen efter sparkar och bitmärken från hans uppväxt. Jag tycker synd om honom. ”Så vad säger du?” frågar Justin och ser på mig. ”Han är perfekt!” säger jag och tar tyglarna. ”Du kan få ta en prov tur om du vill”. Det vill jag gärna. Jag ställer ner väskorna och Justin hämtar en hjälm från stallet. ”Denna passar nog” säger han o sätter den på mitt huvud. ”Tack!” Jag hoppar upp på Starwalker barbacka och känner värmen från hästryggen.  Jag skänklar på och han skrittar iväg försiktigt och lugnt. ”Kom tillbaka om en time” ropar Justin efter oss och jag höjer handen för att visa att jag hörde. 

Fortsättning följer....

 

Vad tycker just du? Komentera och berätta!

Vi ses på Jorvik!!
Del 1 på G

Jag lägger upp första delen nu på min saga. Om jag ser att någon har kopierat den rakt av kommer jag inte att bli glad. Men använd den som insperation.